A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Over ons

Biomonkie is begonnen in 2012 met een kleine marktkraam in het Amsterdamse Bos, op de geitenboerderij de Ridammerhoeve. Elke zaterdag togen wij met een klein busje vol verse groenten en fruit, meegebracht van De Stek uit Lelystad en de Warmonderhof (opleiding voor biologisch-dynamische land -en tuinbouw te Dronten) naar deze prachtige plek. Wat we niet lokaal konden krijgen, werd aangeleverd door een biologisch-dynamisch georienteerde groothandel.

Klein maar fijn; kwaliteit is vanaf het begin speerpunt nummer 1 geweest. Superverse groenten en fruit, het liefst met het keurmerk Demeter. We merken dat producten met dit keurmerk een betere smaak en langere houdbaarheid hebben en de filosofie achter deze landbouw spreekt ons enorm aan.

We begonnen steeds meer plezier te krijgen in het verkopen op de markt en het zoeken naar unieke producten. Langzaam kwamen er ook andere producten bij; kruidenierswaren en  broden van VanMenno. Ook het aantal markten groeiden tot uiteindelijk vijf per week.

In 2015 brak een nieuw hoofdstuk aan in ons bedrijf. We hebben toen een natuurvoedingswinkel in IJsselstein overgenomen en hiermee hebben we een vaste basis gekregen. In de winkel hebben we een breed assortiment; verse groenten en fruit, brood, zuivel, kruidenierswaren, lichaamsverzorging, supplementen en een groot aanbod in etherische olien.

De markten zijn nog steeds een belangrijk deel van ons bedrijf. U kunt ons in 2017 vinden op de biologische markt in Haarlem en de boerenmarkt in Amsterdam Noord.

Ook hebben we een webshop, waar nog steeds elke dag hard aan wordt gewerkt om deze naar uw wens te vullen.

Heel graag tot ziens in onze winkel of op de markt!

Evelien en Nick

  • demeter
  • bio
  • german
  • eko